Ellen Langkamp

Hallo,
welkom op mijn site

AKI

Sinds 1990 houd ik me actief bezig met fotografie en beeldende vormgeving. In 1996 ben ik afgestudeerd aan de A.K.I. - Academie voor Kunst en Industrie - te Enschede in de richting Vrije Fotografie. Sinds 2004 werk ik digitaal. Ik werk in opdracht maar maak ook veel vrij werk. Allereerst een kleine toelichting op mijn werk, waarvan je bij de link "Galerie" op deze site voorbeelden kan vinden.

De Natuur

Eerst is er mijn liefde voor het landschap, de bloemen, de planten en de dieren. De natuur blijft voor mij een niet aflatende inspiratiebron. Ik vind dat wij, als moderne mensen, veel te ver van de natuur verwijderd zijn geraakt. Ons dagelijks leven vindt vooral binnen plaats. Daarom ga ik vaak naar buiten, al is het maar even mijn tuin in. Daar vind ik dan een verwonderende schoonheid, die mij altijd weer ontroert en gelukkig maakt. Dit geluksgevoel probeer ik met mijn camera vast te leggen. Het resultaat is te zien op de pagina's "Landschap", "Flora" en "Fauna".

De Mens

Ik hou van mensen.
Een peutertje dat met zijn handjes iets probeert vast te pakken.
Een meisje met een bloem op haar gezicht.
Mijn eigen kinderen, die opgroeien.
Oude mensen op een dorpsplein.
Mijn liefde voor de schoonheid van de mens kun je zien bij mijn thema's "Glamour" en "Portretten".

Religie

Wat kan ik zeggen over mijn fascinatie met betrekking tot het geloof? Mijn ouders hebben mij niet gelovig opgevoed, maar wel met veel verhalen over al het verdriet dat zij in hun opvoeding door het geloof hebben ervaren. Als kind bad ik dan ook tot "Moeder Natuur", als ik niet kon slapen, verdrietig was, of iets wenste. Naarmate ik opgroeide bleef het geloof mij bezig houden.

Het verdriet en de angsten van een moeder om haar kind, vond ik terug in de huilende Maria.
Het verdriet om alle oorlogen in de wereld, de honger en de armoede vond ik terug in het lijden van Jezus.
De innerlijke rust van de ziel en het zijn vond ik terug in Boeddha.
Mijn liefde voor en het gevoel van verbondenheid met de kracht van de natuur vind ik terug bij het geloof van Shamanistische volken.
Deze fascinatie is terug te vinden bij het thema "Religie".

Publicaties

Zowel tijdens als na mijn studietijd aan de AKI heb ik diverse malen geëxposeerd. Foto's van mij zijn gepubliceerd in de "Agenda van Verlangen" en het Vakblad "Visagie" (Publieksprijs 2005 voor een fotowedstrijd in het kader van Beauty make-up). Tevens zijn diverse foto’s van mij in Dagblad Tubantia geplaatst.

Vrij Werk

Veelzijdigheid is een kenmerk van mijn werk. Ik verken de wereld met mijn ogen en camera. Alles is hierbij mogelijk met dank aan programma’s als Photoshop. In mijn werk zoek ik een balans tussen tekenen, schilderen, fotograferen en grafisch werk.

Veel plezier met het bekijken van mijn site.
En misschien tot ziens...

Ellen Langkamp

© Ket D-Sign 2013